La veu, el cos i el cant a Micropobles a Escena 2024

Publicat per Comunicació FASTT el


La veu, el cos i el cant, protagonistes de la cinquena edició de Micropobles a Escena

Mariona Castillo i Bea Verges dirigiran el projecte VACA *pràctiques per a l’artista escènix*, adreçat a veïns i veïnes amb interessos artístics de les zones rurals de l’Empordà 

La proposta és totalment gratuïta pels habitants dels micropobles del FASTT 2024 i costarà 20 euros per a les persones d’altres municipis 

El proper dilluns, 22 d’abril, s’obren les inscripcions per a participar en el projecte. Els assajos tindran lloc durant el mes de juny i la peça es presentarà al públic el 29 de juny, a la festa inaugural

El festival d’arts escèniques de l’Empordà ja prepara una nova edició de Micropobles a Escena, el taller que cada any s’ofereix als veïns i veïnes amb inquietuds escèniques per tal que, per uns dies, es converteixin en actors i actrius i descobreixin com crear des de zero una peça escènica. La cinquena edició de Micropobles a escena anirà a càrrec de Mariona Castillo i Bea Verges, que a través del projecte VACA *pràctiques per a l’artista escènicx* proposen jugar amb la veu, el cos i el cant.

Per aquesta edició es desenvoluparà una creació col·lectiva on l’expressió genuïna de cada participant serà el focus del treball. Mitjançant pràctiques corporals, vocals i creatives es cercarà la particularitat i riquesa de cada expressió, donant forma a una sèrie de jocs i pautes que es presentaran a escena. El projecte partirà de la pregunta “Si el meu cos parlés…?” i es recolliran els moviments i formes de sonar amb les que el cos de cada participant se sent content i amb ganes de celebrar. El duo format per Mariona Castillo i Bea Verges guiarà amb precisió la investigació inicial, recollint, pautant i donant direcció al potencial escènic del grup. 

La primera sessió de treball, que serà l’1 de juny, es dedicarà a conèixer el grup i fer les primeres pràctiques físico-vocal-creatives i a partir d’aquí, durant dues setmanes, les professionals donaran forma a propostes concretes amb les que generar el material escènic.

Els assajos seran el 14, 15, 21 i 22 de juny (els divendres de 18 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 h) i es faran en diversos municipis que formen part del FASTT 2024. El divendres 28 de juny es farà un assaig general per tal de presentar el projecte el 29 de juny a la festa inaugural del festival d’arts escèniques de l’Empordà. La mostra es tornarà a representar el llarg del festival en dues ocasions més: el 6 i el 13 de juliol.

Les inscripcions s’obriran el proper dilluns, 22 d’abril i finalitzaran el 10 de maig a través del formulari situat al web www.fastemporda.cat. Micropobles a escena és una proposta gratuïta per a tots els veïns i veïnes dels pobles del FASTT 2024 (Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Siurana, Sant Mori, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür) i amb un cost de 20 € per les persones d’altres municipis. 

La iniciativa apropa les arts escèniques a una població amb interessos artístics però amb poques oportunitats per a satisfer-los en el seu entorn. També s’acosta a una població intergeneracional que busca relacionar-se amb el seu entorn i enfortir vincles amb els seus veïns i veïnes.