El Festival

El FESTIVAL

Teatre i Territori

El FASTT és un festival d’arts escèniques que aposta per la descentralització de l’exhibició cultural i per l’apropament de les arts escèniques a les zones rurals, concretament als MICROPOBLES.

Desenvolupat en xarxa amb diferents micropobles de l’Alt Empordà. El FASTT busca diluir el concepte de municipi en el marc del festival i concebre els diferents espais com a part d’un territori conjunt.

D’aquesta forma, el FASTT, vol posicionar la comarca de l’Alt Empordà en el mapa cultural de la província, oferint cada estiu una programació variada i de qualitat. El festival pretén ser un punt d’interès cultural i turístic de la comarca i oferir als seus habitants una millora de la seva vida socio-cultural.

El FASTT vol mostrar la diversitat cultural de Catalunya oferint una programació variada i complementària, en la qual es representin les diferents disciplines escèniques i artístiques existents.

La programació es defineix seguint  els valors i objectius que s’ha fixat el festival com també procurant garantir la coherència i la diversitat d’estils escènics. El festival presenta cada any una convocatòria oberta per a totes aquelles companyies que vulguin presentar el seu projecte. El procés de selecció es fa a través de l’equip tècnic del festival amb col·laboració dels diversos Ajuntaments i els veïns i veïnes dels municipis de la Comissió.

UN FESTIVAL AMB VALORS

Reprodueix vídeo

inicis del festival

L’associació FAST va començar la seva activitat el 2013 a l’Era del Mas Gironí on es va inciar el FAST. Durant els primers 5 anys de vida el festival va oferir  múltiples propostes escèniques en aquest espai màgic en les que es va donar veu tant a companyies consolidades com emergents.

A partir del 2019 l’Associació FAST decideix repensar el seu format i incorpora un nou equip, per donar una nova perspectiva al festival i ampliar les possibilitats de creixement i consolidació com a referent cultural de la comarca.

Part de l'equip del FAST l'any 2015 al Mas Gironí.