2023
2022
2021
2020
Previous slide
Next slide

MICROPOBLES A ESCENA

Una proposta creada per apropar les arts escèniques a les zones rurals, generar una creació escènica amb la participació dels veïns i veïnes dels diferents micropobles amb l’objectiu de generar nous espais de debat i de col·laboració posant al centre les inquietuds dels i les participants

El projecte aposta clarament per crear espais de dinamització on la població pugui participar activament en la creació artística. Volem implicar a les ciutadanes dels diferents pobles en un projecte escènic juntament amb el guiatge de diferents professionals del sector.

Apel·lem a la nostra tradició d’associacionisme i de treball en xarxa, per crear un teixit col·laboratiu entre els diferents pobles del territori per poder oferir una activitat escènica a l’abast de tothom.  

L’objectiu principal d’aquesta activitat és fomentar la participació ciutadana i la col·laboració, per tal de generar una experiència de creació artística col·lectiva amb els veïns/es dels diferents municipis.

  • Apropar l’art i la cultura des d’una experiència vivencial.
  • Democratització cultural: les persones han de ser agents participatius i no simples espectadors. La participació permet eixamplar la mirada i democratitzar la relació de la cultura amb la ciutadania.
  • Oferir des del procés creatiu una anàlisi de l’entorn i de la quotidianitat.
  • Conèixer d’aprop el treball d’artistes i creadores professionals, que ofereixen eines per a crear equips que continuen treballant des d’aquesta visió en i amb el territori.
  • Creació d’una peça escènica i presentació als pobles participants.

TALLER DE CREACIÓ COMUNITÀRIA:

Per dur a terme aquest procés cada any es selecciona una companyia professional que treballa dintre els àmbits de creació col·lectiva i acció social. Cada companyia té la seva metodologia. Però normalment es segueixen unes pautes semblants.

Edicions passades