MICROPOBLES A ESCENA

Un projecte per apropar la creació escènica als veïns i veïnes dels municipis del FASTT Empordà

Edició 2023 amb:

unnamed

Teatre Fòrum

Tens ganes de crear una obra de teatre? Una peça que pugui canviar les coses?

Crea conjuntament amb NUS Cooperativa una peça de Teatre Fòrum

Vols participar en un procés creatiu?

Micropobles a Escena és una activitat de creació escènica que, amb l’objectiu de generar nous espais de debat i col·laoració, vol incentivar la participació dels veïns i veïnes dels pobles del FASTT. 

Enguany es proposa un taller de creació escènica dirigit a persones adultes, per a crear conjuntament un Teatre Fòrum sobre desigualtats i injustícies socials amb les que les participants es sentin identificades, motivades o inquietes. Un cop fet aquest procés, es faran 3 presentacions en diferents pobles, en les que es convidarà al públic assistent a debatre i reflexionar sobre les temàtiques portades a escena. 

El Teatre-Fòrum és una de les tècniques del Teatre dels oprimits i les oprimides que permet treballar temàtiques socials des d’una intervenció artística. Consisteix en crear una obra de teatre en què es presenten diferents situacions d’opressió que els protagonistes no saben com afrontar. A partir de les situacions exposades, es convida al públic a participar, tant donant la seva opinió des de la butaca, com pujant a l’escenari per convertir-se en un personatge nou que faci canviar la història.

disco

En què consisteix?

És un taller per persones amb ganes de participar d’un procés de creació d’una obra de teatre i descobrir com a través de les Arts escèniques podem canviar el món. Enguany acostem l’oportunitat de treballar els conflictes des del teatre, facilitant un espai de gaudi i diversió.

unidad

NUS Cooperativa

És un col·lectiu artístic conegut per la seva llarga trajectòria en teatre social, així com per les seves accions formatives i comunitàries, metodologies participatives i expertesa en l’Economia Social i Solidària. Està especialitzat en visibilitzar i incidir en problemàtiques com les violències masclistes o l’assetjament, però també és un laboratori des d’on abordar altres problemàtiques, revisant-les i afrontant-les col·lectivament. 

inspiration

Què farem?

Es treballarà durant 6 tardes per experimentar el procés complet d’un muntatge teatral, practicant diversitat de llenguatges i joc teatral, i introduint coneixements pràctics bàsics sobre dramaturgia, escenografia i vestuari, promovent l’expressió gestual i corporal per a l’exploració, imaginació i creació de personatges, facilitant eines d’improvisació teatral i estimulant la competència estètica.

1465236978_resolutions-04.png

Quan ho farem?

Tots els dimarts de 17:30 a 20:30 des del 23 de maig al 27 de juny.

Farem 3 reresentacions els dissabtes 1, 8 i 15 de julilol.

couple

Qui es pot apuntar?

Tothom que tingui entre 16 a 120 anys ja que no cal cap formació en art o teatre (encara que si la tens l’aprofitarem).  Tothom que tingui ganes d’experimentar el procés d’un muntatge teatral.

no-money

Quant costa?

L’activitat és totalment gratuïta. Només has de tenir ganes de passar-t’ho bé, conèixer gent i canviar la manera de veure, percebre i actuar.

Creació col·lectiva

La proposta d’enguany de Micropobles a Escena pretén generar un espectacle que permeti reflexionar sobre injustícies o desigualtats socials que trevessin la nostra quotidianitat, a partir de les propostes de les participants que treballaran juntament amb la companyia professional NUS amb el seu projecte Teatre Fòrum , que comptarà amb 6 dies de formació i creació i 3 dies de presentació de la peça.

NUS cooperativa

COM ES DEFINEIXEN:

Som una cooperativa sense afany de lucre integrada per un equip interdisciplinar de professionals de les arts escèniques, el món social i les economies feministes

Desenvolupem accions i processos transformadors amb perspectiva feminista i comunitària, des de la creativitat i la cura, per tractar temàtiques socials i visibilitzar i transformar les relacions de poder.

NUS és tot un referent en visibilitzar i incidir en problemàtiques com les violències masclistes o l’assetjament, però també és un laboratori des d’on abordar altres  problemàtiques,  revisar-les i afrontar-les col·lectivament. NUS ofereix accions i processos des de l’experiència i amb garantia d’èxit, però també és un col·lectiu àvid de nous reptes.

A NUS treballem de forma fresca, emocionant, donant canya i amb cura

Treballem les temàtiques socials abordant-les des de la mirada del Treball de Processos, per apropar-nos al saber dels grups; del Teatre Social i les Metodologies Vivencials com a eines que ens ajudin a posar en pràctica el canvi que volem.

D’aquesta barreja en surt una visió del món que pretén ser emancipadora: treballem des de les situacions quotidianes per incidir en la cultura, l’educació, la comunitat i l’economia, conjuntament amb el moment social en el que vivim, i viceversa….i en la intersecció entre mirades, focalitzem l’atenció en l’acció, no tant en el discurs i no només en la paraula.

En totes les nostres accions i projectes, prima la participació: aportant el contingut teòric des de diferents canals, acollint les veus transgressores, escoltant i comptant amb l’energia de cada grup, per a generar espais d’aprenentatge i intercanvi col·lectius.

Imatges del resultat

Amb el suport de: