Micropobles a Escena

Taller de creació

Tens ganes de sortir al carrer?

Crea conjuntament amb Eléctrico 28 una acció performativa al carrer.

Vols participar en un procés creatiu?

Micropobles a Escena és una activitat de creació escènica amb la participació dels veïns i veïnes dels diferents micropobles amb l’objectiu de crear una peça escènica única i generar nous espais de debat i de col·laboració.

La proposta que es presenta és un taller que, mitjançant el llenguatge performatiu, es realitzarà íntegrament al carrer i orientat a qualsevol persona o col·lectiu que vulgui explorar noves formes de canviar els usos establerts de l’espai públic, com també mostrar sentiments en relació amb la vida als carrers. Tota persona que hi participi se l’ajudarà a observar de forma conscient l’espai públic i els habitants que el conformen per després poder extreure’n conclusions que es podrà convertir en una mirada particular, un filtre. 

Per a la companyia, un filtre és una mirada conscient que impregna els ulls, el cos i la ment i aconsegueix conquerir les maneres d’intervenir, pensar, definir o narrar alguna cosa. El filtre d’una persona és la seva essència, i en aquesta proposta el participant està destinat a trobar-la i transformar-la en una palanca d’expressió a l’espai públic.

disco

Què és?

Aquest taller és per a persones a qui els encanta estar al carrer i imaginar coses que poden passar i volen conèixer maneres noves d’expressar tota aquesta imaginació en formats teatrals de l’espai públic.

unidad

Eléctrico 28

Són un col·lectiu artístic que nodreix amb espectacles de carrer immersius fets amb humor i amor a l’ecosistema de la vida diària humana (i animal) que es desplega a l’aire lliure.  

inspiration

Què farem?

Es treballarà durant 4 tardes amb la companyia on es donaran eines i es faran activitats per desenvolupar la imaginació i l’humor per poder crear una petita peça que es representarà l’últim dia de festival.

1465236978_resolutions-04.png

Quan ho farem?

Dimecres 13, Dijous  14 i Divendres 15 de 17h a 20:30h

Dissabte 16 de 10h a 12h i assaig per la tarda.

Diumenge 17, mostra per la tarda a Vilanant

couple

Qui es pot apuntar?

Tothom que tingui entre 16 a 120 anys ja que no o cal cap formació en art o teatre (encara que si la tens l’aprofitarem).  Tothom que tingui ganes de desenvolupar la seva imaginació i resignificar l’espai per explicar històries.

no-money

Quant costa?

L’activitat és totalment gratuïta. Només has de tenir ganes de passar-t’ho bé, conèixer gent i canviar la manera de veure, percebre i actuar; reescriure el poble i els seus usos…

Creació col·lectiva

La proposta d’enguany de Micropobles a Escena preten generar un espectacle de intervenció a l’espai públic a partir de les propostes dels voluntaris que treballaran juntament amb la companyia professional Eléctrico 28 amb el seu projecte La teva mirada al carrer, que comptarà amb 4 dies de formació i creació més 1 dia de presentació de la peça.

Eléctrico 28

COM ES DEFINEIXEN: Som un col·lectiu artístic que nodrim amb espectacles de carrer immersius fets amb humor i amor l’ecosistema de la vida diària humana (i animal) que es desplega a l’aire lliure. Veiem el carrer com una coreografia multidireccional i orgànica d’éssers vius que es mouen sota el cel i sobre un terra normalment de ciment, però també de vegades cobert d’herba o sorra.

Mentre la vida transcorre a l’exterior, Eléctrico 28 la impregnem de petites accions que van des del quotidià fins al fantàstic, i que qüestionen preconcepcions i convencions del teatre i l’espai públic.

De manera imaginativa, lúdica, càlida, enginyosa i afectuosa, els nostres projectes inciten els espectadors i els vianants a percebre l’ordre regulat del qual formen part i a obrir finestres a nous relats i a noves formes de relacionar-se amb el nostre entorn. Pretenem mostrar la brutal bellesa de sortir de casa, caminar pels carrers, creuar-te amb la resta persones i veure-les a la llum del que és extraordinari.

Coses que poden passar:

RESIGNIFICAR ELS ESPAIS QUE ENS RODEGEN Fer que un lloc sigui un altre, amb els cossos i la veritat de la ficció; obrir nous relats dels llocs; escriure històries per a ells; habitar-los i fer-los habitar jugant; reivindicar la imaginació i l’acció.

PRENDRE L’ESPAI AMB GRÀCIA Sortir, provocar i canviar les idees preestablertes; provar sortir de la norma de manera simpàtica, sense grans danys; mirar reaccions i reaccionar.

ESCRIURE RELATS Conquerir ments apagades amb relats nous; canviar la manera de veure, percebre i actuar; reescriure el poble i els seus usos; ofegar el sentit consumista de les ciutats; reescriure’n els sentits i compartir-los, de manera que s’enganxin i transformin.

L’HUMOR Riure, fer riure; riure, fer riure; riure, fer riure; riure, fer riure; i amb això, transformar; replantejar amb afecte i simpatia; treure el nostre clown de vegades; estimar-nos més perquè ens fem riure

AVENTURES URBANES Itinerar; jugar; resignificar espais; viure el poble amb emoció; fer veure que tot és urgent; arribar a un lloc final; córrer i abraçar-se; mirar-se als ulls; sorprendre’s entrant; sorprendre’s sortint.

Imatges del resultat

Amb el suport de: