PARNÉ

Glòria Ribera

Un espectacle de creació i innovació de les varietats, els cuplets i la revista.
Sinopsi:

Catalunya és terra de cupletistes. L’Avinguda del Paral·lel barceloní dels antics anys vint, amb més de vuitanta teatres en línia recta, ens confirma aquesta realitat. Moltes vedets i actrius catalanes han perpetrat l’esperit canalla i dissident de la ciutat al llarg del segle XX i Glòria Ribera pertany a aquesta escola brava i heterodoxa.

Ribera és un dels pilars de la darrera gran representació del vedetisme català. Canta cuplets carregats de picardia política, sentit de l’humor complex i al servei d’un missatge radicalment contemporani que reivindica la vida més enllà de la norma. PARNÉ és la seva segona peça de creació a partir de coples i cuplets. Un solo de varietats extravagant, festiu i folklòric a partir del leitmotiv dels diners i la cobdícia amb versions electròniques de grans temes de la història musical del gènere chico.

Qui és Glòria Ribera?

Graduada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i formada en cant líric, violoncel, clown i escriputra creativa, alterna el treball amb la companyia José y sus hermanas i la meva particular investigació escènica a partir de la recuperació i innovació del llegat les cupletistes.

Ha actuat als Premis FAD Sebastià Gasch 2018, als Premis de la Crítica 2019 i als Premis Quim Masó 2020, i en peces de creació com My low cost revolution, Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, Arma de construcción masiva o Explore el jardín de los cárpatos, entre d’altres. 

L’any 2021, l’artista va rebre el Premi del jurat del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) a la millor intèrpret 2020. 

EQUIP ARTÍSTIC

Direcció, dramatúrgia, producció i vedet
Glòria Ribera

Producció musical
Gerard Valverde

Assessorament d’escena 
Alejandro Curiel

Disseny i tècnica d’il·luminació 
Anna Boix

Tècnic de so
Eugeni Alsedà

Construcció d’objectes
Ramon Ribera

Assistent de producció
Ona Sallas

Producció executiva
José y sus hermanas

Glòria Ribera és la nostra Rodrigo Cuevas. Perquè li agrada l’extravagància, un vestuari barroc i kitsch alhora, i s’estima tant la música dels cuplets, com Cuevas la folklòrica.

JORDI BORDES, RECOMANA.CAT

 

Glòria Ribera toca la guitarra, el flabiol i el kazoo, canta com una cadernera i reinterpreta el i reinterpreta el cuplet i la sarsuela, unint en la seva persona de Bella Dorita amb la Maria Arnal. I aconsegueix, al final, que la platea sencera l’aplaudeixi dempeus.

ORIOL PUIG TAULÉ, NÚVOL DIGITAL DE CULTURA

 

La jove cupletista de Guisona que va treure punta a temes polítics i socials, exhibint els seus dots per a l’humor i la música.

MARTA CERVERA, EL PERIÓDICO

És una coproducció de FiraTàrrega, Festival TNT Terrassa Noves Tendències, Fira Mediterrània de Manresa i Antic Teatre.

Altres espectacles que et poden interessar

A MAITE BUENA5

¡Qué buen día!

¡QUÉ BUEN DÍA! Maite Guevara Una proposta optimista que demostra que qui somia o obre els ulls pot veure un món amb infinites possibilitats Sinopsi: L’escenari està buit, com la…
192150131_10158307135215493_3952809351265697410_n – Circ Bover Circ Bover

Àvol

La companyia mallorquina ens porta l'espectacle de circ contemporàni on a través de quatre personatges que sobtadament es troben amb la necessitat de reinventar-se. Un univers escènic creat a partir…

Paraules que trenquen ossos

PARAULES QUE TRENQUEN OSSOS Cia Pagans Sinopsi: Negra nit. Els arbres més vells del bosc amaguen històries que han anat engolint amb el pas del temps. Tot allò que s’ha…