PARNÉ

Glòria Ribera

Un espectacle de creació i innovació de les varietats, els cuplets i la revista.
Sinopsi:

Catalunya és terra de cupletistes. L’Avinguda del Paral·lel barceloní dels antics anys vint, amb més de vuitanta teatres en línia recta, ens confirma aquesta realitat. Moltes vedets i actrius catalanes han perpetrat l’esperit canalla i dissident de la ciutat al llarg del segle XX i Glòria Ribera pertany a aquesta escola brava i heterodoxa.

Ribera és un dels pilars de la darrera gran representació del vedetisme català. Canta cuplets carregats de picardia política, sentit de l’humor complex i al servei d’un missatge radicalment contemporani que reivindica la vida més enllà de la norma. PARNÉ és la seva segona peça de creació a partir de coples i cuplets. Un solo de varietats extravagant, festiu i folklòric a partir del leitmotiv dels diners i la cobdícia amb versions electròniques de grans temes de la història musical del gènere chico.

Qui és Glòria Ribera?

Graduada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i formada en cant líric, violoncel, clown i escriputra creativa, alterna el treball amb la companyia José y sus hermanas i la meva particular investigació escènica a partir de la recuperació i innovació del llegat les cupletistes.

Ha actuat als Premis FAD Sebastià Gasch 2018, als Premis de la Crítica 2019 i als Premis Quim Masó 2020, i en peces de creació com My low cost revolution, Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, Arma de construcción masiva o Explore el jardín de los cárpatos, entre d’altres. 

L’any 2021, l’artista va rebre el Premi del jurat del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) a la millor intèrpret 2020. 

EQUIP ARTÍSTIC

Direcció, dramatúrgia, producció i vedet
Glòria Ribera

Producció musical
Gerard Valverde

Assessorament d’escena 
Alejandro Curiel

Disseny i tècnica d’il·luminació 
Anna Boix

Tècnic de so
Eugeni Alsedà

Construcció d’objectes
Ramon Ribera

Assistent de producció
Ona Sallas

Producció executiva
José y sus hermanas

Glòria Ribera és la nostra Rodrigo Cuevas. Perquè li agrada l’extravagància, un vestuari barroc i kitsch alhora, i s’estima tant la música dels cuplets, com Cuevas la folklòrica.

JORDI BORDES, RECOMANA.CAT

 

Glòria Ribera toca la guitarra, el flabiol i el kazoo, canta com una cadernera i reinterpreta el i reinterpreta el cuplet i la sarsuela, unint en la seva persona de Bella Dorita amb la Maria Arnal. I aconsegueix, al final, que la platea sencera l’aplaudeixi dempeus.

ORIOL PUIG TAULÉ, NÚVOL DIGITAL DE CULTURA

 

La jove cupletista de Guisona que va treure punta a temes polítics i socials, exhibint els seus dots per a l’humor i la música.

MARTA CERVERA, EL PERIÓDICO

És una coproducció de FiraTàrrega, Festival TNT Terrassa Noves Tendències, Fira Mediterrània de Manresa i Antic Teatre.

Altres espectacles que et poden interessar

Paraules que trenquen ossos

PARAULES QUE TRENQUEN OSSOS Cia Pagans Sinopsi: Negra nit. Els arbres més vells del bosc amaguen històries que han anat engolint amb el pas del temps. Tot allò que s’ha…
parne4

Parné

PARNÉ Glòria Ribera Un espectacle de creació i innovació de les varietats, els cuplets i la revista. Sinopsi: Catalunya és terra de cupletistes. L’Avinguda del Paral·lel barceloní dels antics anys…
A MAITE BUENA5

¡Qué buen día!

¡QUÉ BUEN DÍA! Maite Guevara Una proposta optimista que demostra que qui somia o obre els ulls pot veure un món amb infinites possibilitats Sinopsi: L’escenari està buit, com la…