Àvol

Circ Bover

El diàleg amb el públic de quatre personatges que reflexionen sobre la identitat i el sentiment de pertinença

Sinopsi:

Àvol reivindica la figura de l’artista i ho fa a través de quatre personatges que sobtadament es troben amb la necessitat de reinventar-se. La situació sobrevinguda els trasllada a un univers escènic creat a partir de pals de bambú i cordes.

La superació dels nous reptes els duu a desenvolupar habilitats fins aleshores ocultes. Junts exploren la creació artística i estableixen un diàleg amb el públic entorn de la identitat i el sentiment de pertinença.

L’obra és una manifestació còmica i reflexiva en relació al paper actual de la cultura a través del circ contemporani. El Circ Bover acaba un cicle de cinc anys d’investigació amb el bambú i les seves possibilitats aplicades al circ. La companyia ha estrenat durant aquest temps Vincles, Nòmades, Sentinel i culmina amb Àvol. Un treball de recerca que ha estat guardonat amb cinc premis a escala nacional i internacional, i que els ha portat a realitzar més de 400 funcions per tot el món.

La companyia

El Circ Bover és una companyia de circ professional que el 2005 va emprendre la iniciativa de difondre les arts circenses a les Illes Balears, fins llavors una tradició inexistent. La companyia produeix espectacles de creació pròpia, que combina amb les últimes tendències de circ contemporani el teatre, la dansa i la música en directe.

Des d’un primer moment va tenir el suport del sector cultural i del públic de les Illes Balears, que segueix amb simpatia i il.lusió, cada estrena o activitat que realitza la companyia. Ara, un cop adquirit el nom i reconeixement en el territori propi, va aconseguint cada vegada més presència a l’exterior, tant en l’àmbit nacional com internacional.

El Circ Bover disposa d’un centre de programació propi anomenat, “Es Centre de Circ”, a Sineu (Mallorca) amb artistes residents i una escola de circ. Així mateix, la companyia és organitzadora de La Marató de Circ a Palma, la programació anual de circ a Pollença “CircArt” i del “Circaire”, Mostra de Circ d’Alcúdia.

EQUIP ARTÍSTIC

Creació: Circ Bover
Idea original: Tià Jordà
Direcció i dramatúrgia: Roberto Magro
Direcció tècnica de circ: Poema Mühlenberg
Intèrprets: Adriano de Carvalho, Marc Florencio, Carla Fontes i Tià Jordà
Escenografia: Pau Caracuel i Tià Jordà
Il·luminació: Pau Caracuel
Música: Joan Vila
Vestuari: Ruth Delgado
Assistent de producció: Joana Peralta
Producció executiva i distribució: Cristina Mateu

Altres espectacles que et poden interessar:

Kilòmetres

Kilòmetres és la història d’una família i del seu particular viatge, explicada per Meritxell Yanes – la Meri, com li diuen a casa-, que des de la seva pròpia veu,…
parne4

Parné

PARNÉ Glòria Ribera Un espectacle de creació i innovació de les varietats, els cuplets i la revista. Sinopsi: Catalunya és terra de cupletistes. L’Avinguda del Paral·lel barceloní dels antics anys…