El bon policia

El Maldà - De Santiago Rusiñol

Una afilada, delirant i desconeguda comèdia d’un dels grans mestres del nostre patrimoni teatral, Santiago Rusiñol
Sinopsi:

El bon policia és una comèdia d’embolics on, per mirar de sobreviure, dos bons jans es veuen abocats a situacions hilarants posant en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia. 

En Josep, un personatge innocent i mancat de prejudicis accepta una feina de policia per mantenir la seva particular família formada pel seu fill i el seu bon amic Anton. El personatge s’enfronta a còmiques circumstàncies per defensar el seu nou ofici (desballestar una timba de joc, detenir un activista social, empaitar un delinqüent perillós…) però el seu bon caràcter i la seva bona fe li impedeixen complir amb les ordres del seu cap.

Per tal d’aconseguir conservar la feina, en Josep i el seu amic Anton maquinen un complot: fer passar l’Anton per un delinqüent “perillosíssim” detingut amb gran habilitat per en Josep. D’aquesta manera, confien salvar el seu honor professional i cobrar una bona retribució, però cal recordar que, com diuen, “en una comissaria se sap com s’entra però mai com se’n surt”. 

Més de 115 anys després

El bon policia va ser estrenada de forma molt polèmica al Teatre Romea l’any 1905. Des d’aleshores, no s’ha tornat a representar en cap teatre. És per això que ara, Ricard Farré i Arnau Puig es pregunten si realment ja es pot parlar de tot sense conseqüències. 

Som lluny de la societat de 1905, el món avança a una velocitat esfereïdora, però sembla que estem condemnats a repetir els mateixos errors i la ploma afilada i irreverent de Santiago Rusiñol encara hi té molt a dir. 

L’espectacle neix d’un treball artesà i acurat que juga amb les convencions teatrals, amb el desig d’endinsar a l’espectador en aquesta gran comèdia i de riure pelgats de les penes i glòries.  

EQUIP ARTÍSTIC

Intèrprets
Ricard Farré i Arnau Puig
Autor
Santiago Rusiñol
Música
Joel Riu
Producció
Marina Marcos / El Maldà
Ajudant de direcció i producció
Montse Farrarons
Versió i dramatúrgia
Ricard Farré i Arnau Puig
Assessorament escènic Laura Aubert i Adrià Aubert
Escenografia
Enric Romaní
Il·luminació
Adrià Aubert
Vestuari
Carlota Ricart
Moviment
Aida Llop
Fotografia
Sílvia Poch
Premsa
Ester Cànovas

És una coproducció d’El Maldà i les Decennals de Valls.

Un espectacle de Ricard Farré i Arnau Puig.

Altres espectacles que et poden interessar:

FASTT Paraules que trenquen ossos_Gaspar Morer_37

PARAULES QUE TRENQUEN ÒSSOS

15 de Juliol 2022 – Siurana (espectacle previst a Vilaür) PRAULES QUE TRENQUEN ÒSSSOS – Cia Pagans Fotos Gaspar Morera
A MAITE BUENA5

¡Qué buen día!

¡QUÉ BUEN DÍA! Maite Guevara Una proposta optimista que demostra que qui somia o obre els ulls pot veure un món amb infinites possibilitats Sinopsi: L’escenari està buit, com la…