Assajar és de covards

de Cia Casa Real

Ensenyem les costures del procés creatiu d’un muntatge teatral i alhora creem una xarxa teatral heterogènia per contribuir a la col·laboració de tot tipus d’artistes.

Sinopsi:

Una vetllada irrepetible on proposem a professionals de les arts escèniques, i fins i tot al públic, a fer un salt al buit i caure dempeus. Assajar és de covards són dues lectures dramatitzades, un concert i una ‘jam’ actoral amb la particularitat que l’equip artístic es coneix dues hores abans que comenci l’espectacle. Després d’11 temporades a Barcelona arriba al FASTT per fer una sessió amb professionals del territori. Un espectacle com cap altre: te’l podem explicar, però s’ha de viure i veure.

PER QUÈ FER ASSAJAR ÉS DE COVARDS?
Assajar és de covards vol trencar tant les barreres que separen els diversos professionals dins l’àmbit teatral, com les que separen les espectadores de l’espectacle. L’objectiu és ensenyar les costures del procés creatiu d’un muntatge teatral i alhora crear una xarxa teatral heterogènia i contribuir a la col·laboració de tot tipus d’artistes, des de les més afiançades fins les més outsiders. Una vetllada de teatre festiva i irrepetible.

FITXA ARTÍSTICA

Idea original: Cia Casa Real

Staffes: Rocío Manzano, Sara Sansuan,  Anna Tamayo

Dramatúrgia: Per confirmar

Direcció: Per confirmar

interpretació: Per confirmar

Música: Per confirmar

Artistes KM 0

Una proposta per a crear xarxa entre artistes de la comarca i visibilitzar el talent local.

PERÒ DE QUÈ VA AIXÒ?

Això va de traslladar la mecànica de les jam session de jazz a les lectures dramatitzades de textos teatrals. En altres paraules: això va de tirar-se a la piscina.

Per això li diem “Assajar és de covards”: Perquè les intèrprets que llegeixen els textos no han treballat mai junts, perquè la directora acaba de conèixer els que seran les seves actrius, perquè les dramaturgues no havia vist la directora en tota la seva vida, perquè la fotògrafa i la realitzadora no saben què fotografiaran i perquè la música va creant l’ambient sonor a mesura que es va desenvolupant l’escena. I el més important de tot: Perquè les espectadores que vulguin poden substituir qualsevol dels actors participants per interpretar elles mateixes el personatge que més els hagi agradat.

Realment, per participar a Assajar és de covards cal fer gala d’una indiscutible valentia… O  d’indiscutible inconsciència! T’animes?